ua en ru

TeleTrade: Австралія розраховує, що продажі продуктів харчування будуть сприяти зростанню економіки

Австралійське бюро статистики оприлюднило звіт за обсягами роздрібних продажів. Згідно з цими даними, загальний показник по країні не змінився і залишився на рівні 21,818 млрд доларів США. Варто відзначити, що результат не виправдав очікувань експертів, які прогнозували зростання продажів на 0,4%. У річному вираженні австралійський роздрібний товарообіг виріс у червні на 1,1%.

Динаміка за сегментами виглядає наступним чином: продажі в сфері харчування зросли на 0,9%, товарів для дому - на 0,3%. В інших секторах роздрібної торгівлі спостерігається спад на 1,1%. Одяг, взуття та аксесуари австралійці в червні купували на 0,2%. У той же час обсяг продажів в універмагах залишився без змін. А в більш довгостроковій перспективі роздрібна торгівля продуктами харчування залишається найсильнішим чинником, що сприяє зростанню економіки.

По регіонах зростання продажів був помічений у Вікторії (0,1%), Австралійської столичної території (1,3%), Південній Австралії (0,3%) і в Квінсленді (0,1%). Тим не менш, це поліпшення було компенсовано зниженням продажів у Західній Австралії (-0,4%), Північної території (-0,4%) і в Тасманії (-0,1%).

За матеріалами компанії TeleTrade