ua en ru

Телегрупа "Інтер" оскаржує результати конкурсу Нацтелерадіо, за підсумками якого він отримав менше частот, ніж розраховував.

Телевізійна група "Інтер" оскаржує результати конкурсу Нацради з питань телебачення і радіомовлення, за підсумками якого вона отримала менше частот, ніж розраховувала. Один з телеканалів групи - НТН - звернувся з відповідним позовом до Окружного адміністративного суду Києва, пише «Комерсант-Україна» .

Про те, що телеканал НТН (входить до групи "Інтер") оскаржує в суді результати конкурсу з розподілу вільних телечастот, повідомив вчора в.о. глави Нацради з питань телебачення і радіомовлення Андрій Мірошниченко на брифінгу. Телеканал звернувся з позовом до Окружного адміністративного суду Києва ще 28 січня. 1 лютого суд прийняв ухвалу про заборону використання розподілених в ході конкурсу телечастот. Засідання у цій справі призначене на 25 березня.

Крім того, голова комітету Верховної ради з питань свободи слова і інформації, народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман вчора повідомила, що наприкінці січня вона звернулася до Генпрокуратури з вимогою перевірити порушення при проведенні конкурсу: "У мене є підстави сумніватися у відсутності порушень в процедурі конкурсу і в тому, що він проводився чесно".

Нагадаємо, на позачерговому засіданні 27 січня Нацрада видала 89 дозволів на використання телевізійних частот в 67 містах. Тоді найбільше частот отримали телеканал TBi (33) і "П'ятий канал" (26). Група "Інтер" отримала 20 частот для "Мегаспорту", НТН, Enter Film, К1 і К2, при цьому канали Enter Music і "MTV-Україна", що також претендували на дозволи, не отримали частот зовсім. Рішення Нацради не влаштувало трьох з восьми членів Нацради: Віталія Шевченка, Ігоря Куруса і Оксану Головатенко. Вони заявили, що на засіданні, коли ухвалювалося рішення, не було кворуму (були присутніми п'ять осіб замість необхідних шести), і пообіцяли звернутися до Генпрокуратури. Були незадоволені рішенням і в групі "Інтер", яка розраховувала на більшу кількість частот. Вчора в "Інтері" від коментарів відмовилися.