ua en ru

У Техасі заарештували підлітка за підозрою в підготовці теракту

У Техасі заарештували підлітка за підозрою в підготовці теракту Фото: арештований підліток Матіна Азізі-Яранд (Frisco Police Department)

17-річний Матіна Азізі-Яранд повідомив, що ідея нападу на торговий центр з'явилася у нього після вивчення матеріалів ІДІЛ

У штаті Техас (США) поліція міста Плейно заарештувала 17-річного Матіна Азізі-Яранда за підозрою в підготовці теракту в торговому центрі. Про це повідомили американські правоохоронці, передає Reuters.

За інформацією поліції, учень середньої школи Азізі-Яранд планував здійснити атаку в середині травня.

Він намагався завербувати інших людей для участі в теракті і мав намір підготувати "послання Америці", що виправдовувало б його напад.

У ФБР з'ясували, що підліток надіслав понад 1400 доларів своїм прихильникам для придбання зброї і тактичного спорядження.

ФБР вийшло на Азізі-Яранда в грудні минулого року, тоді їхній агент почав спілкуватися з ним у інтернеті під виглядом одного з його прибічників.

Підліток розповів, що має намір або виїхати з країни, або вчинити напад у США.

Він також повідомив, що надихнувся ідеєю про напад після вивчення матеріалів терористичного угруповання «Ісламська держава» (ІДІЛ).

Зараз Азізі-Яранд перебуває під вартою, йому загрожує до десяти років в'язниці, він може вийти під заставу в 3 млн доларів.

Нагадаємо, у США суд у вівторок, 1 травня, розпорядився, щоб Іран виплатив мільйони доларів компенсації сім'ям жертв терактів 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку.