ua en ru

У Таїланді зафіксовано випадок зараження вірусом MERS

У Таїланді зафіксовано випадок зараження вірусом MERS Фото: у Таїланді зафіксовано випадок зараження вірусом MERS

Заразившимся є 71-річний чоловік з Омана, який прибув до Таїланду 22 січня

Міністерство охорони здоров'я Таїланду оголосило сьогодні, 24 січня 2016 року, про другий підтверджений випадок зараження в країні близькосхідним респіраторним синдромом (Coronavirus MERS -CoV). Про це повідомляє видання Bangkokpost.

Як повідомляється, заразившимся є 71-річний чоловік з Омана, який прибув до Таїланду 22 січня. До цього він близько тижня проходив лікування в лікарні Оману від лихоманки і кашлю.

Наголошується, що чоловіка направили в інститут інфекційних захворювань, лабораторні аналізи підтвердили, що він заразився вірусом MERS.

На даний момент Міністерство охорони здоров'я розшукує людей, які мали контакт з хворим. Серед них можуть бути родичі, 218 осіб - екіпаж і пасажири літака, на якому чоловік прибув до Таїланду, таксист, службовець готелю і 30 співробітників лікарні.

"Ці люди будуть перебувати під пильним наглядом протягом 14 днів. З них 37 віднесені до категорії підвищеного ризику. Це родич пацієнта, 23 авіапасажири, таксист, працівник готелю, 11 співробітників лікарні", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, перший випадок зараження вірусом MERS в Таїланді був зафіксований 18 червня 2015 року. Заразившимся був 75-річний чоловік, який прибув з Оману в Таїланд. Його вдалося вилікувати, зараження не поширилося на інших.

Нагадаємо, 21 серпня 2015 року в Південній Кореї була зафіксована перша за 1,5 місяця підозра на вірус MERS.