ua en ru

У Таїланді 30 осіб поміщені в карантин через загрозу зараження MERS

У Таїланді 30 осіб поміщені в карантин через загрозу зараження MERS Фото: карантин

Карантин триватиме два тижні

Влада Таїланду помістили в карантин понад 30 осіб у зв'язку з підозрою на зараження близькосхідним респіраторним синдромом (коронавірусом) MERS. Про це повідомляє міністерство охорони здоров'я країни, передає Reuters.

Серед поміщених в карантин 32 чоловік - син хворого, перевозили його таксисти, працівники готелю і деякі пасажири, що летіли з ним одним рейсом. Перебування в карантин триватиме два тижні.

"Ми вважаємо, що ситуація знаходиться під контролем. Ми впевнені, що це не вплине на туризм в Таїланді", - заявила міністр туризму Кобкам Ваттанаврангкул.

Нагадаємо, 24 січня міністерство охорони здоров'я Таїланду оголосив про другому підтвердженому випадку зараження в країні близькосхідним респіраторним синдромом (Coronavirus MERS -CoV). Як повідомляється, заразившимся є 71-річний чоловік з Омана, який прибув до Таїланду 22 січня. До цього він близько тижня проходив лікування в лікарні Оману через лихоманки і кашлю.

Перший випадок був зафіксований в червні 2015 року він був виявлений у 75-річного бізнесмена з Омана. Він був поміщений під карантин в Інституті інфекційних хвороб у Бангкоку і благополучно вилікувався.

Новий коронавірус (nCoV), офіційно отримав назву "Близькосхідний респіраторний коронавирусный синдром" (Middle East Respiratory Syndrome Coronavirus (MERS-CoV), в останнім часом змушує говорити про себе все частіше і частіше.

Нова коронавірусна інфекція вперше була зафіксована в Саудівській Аравії в 2012 році. На сьогоднішній день MERS-CoV лабораторно підтвердився у 64 випадках, 38 з яких закінчилися летальним результатом. Поширення вірусу торкнулося вже 8 країн: Саудівську Аравію, Катар, Йорданію, Францію, Німеччину, Великобританію, ОАЕ, Туніс та Італію.

За даними Всесвітньої Організації охорони Здоров'я (ВООЗ), мова йде про особливий штам вірусу, який раніше не виявлявся ні у людей, ні у тварин.