ua en ru

Таджикистан підозрює російських військових у вбивстві дівчини

Таджикистан підозрює російських військових у вбивстві дівчини Фото (RFERL): Шоіра Джобірова

Таджицька сторона вимагає від російської сторони дати об'єктивну оцінку події

В Таджикистані обурені жорстоким вбивством молодої таджички Шоіри Джобірової, що сталася в ніч з 4 на 5 листопада, в якому підозрюють офіцерів російської 201-ї військової бази, дислокованої в Душанбе. Про це йдеться в офіційній ноті МЗС Таджикистану, яка напередодні була вручена послу Росії в країні Ігорю Лякину-Фролову, передає Радіо Озоді (RFERL).

Так, повідомляється, що офіційний Душанбе зажадав від російської сторони вжити термінових заходів по недопущенню вчинення подібних діянь військовослужбовцями російської військової бази в Таджикистані".

"Те, що трапилося не відповідає духу традиційної дружби і стратегічного партнерства між нашими двома країнами. Таджицька сторона вимагає від російської сторони дати об'єктивну оцінку того, що сталося", - йдеться в документі.

Тіло молодої жінки було знайдено на сміттєвому звалищі в коробці недалеко від російської військової бази зі слідами жорстоких побоїв. За словами рідних, все тіло дівчини вкрите синцями, розбита щелепа.

Також повідомлялося, що дівчина перед смертю була жорстоко побита і згвалтована.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Таджикистані ліквідували 13 осіб, які були прихильниками колишнього заступника глави Міністерства оборони республіки Абдухаліма Назарзоді.