ua en ru

Т.Стецьків: Сьогоднішнє голосування різко зменшило шанси НУ-НС на входження в нову коаліцію.

Сьогоднішнє голосування різко зменшило шанси НУ-НС на входження в нову коаліцію. Про це журналістам заявив заступник голови фракції НУ-НС Тарас Стецьків, передає кореспондент РБК-Україна.
На його думку, протягом двох тижнів буде створено "технічну коаліцію". "Тобто це буде коаліція без ідеологічних засад. Я думаю, що шанси НУ-НС на входження в нову коаліцію різко зменшилися. Якщо до вчорашнього дня не було більшості на це у фракції, то після сьогоднішнього голосування і подавно не буде. Так, що я думаю, що регіони "химерними" маніпуляціями створять коаліцію, утворивши в парламенті позафракційну фракцію чи на персональній чи на іншій основі - у них юристів достатньо. Це буде коаліція для того, щоб обрати прем'єра і уряд. Я думаю, що вони зараз будуть діяти дуже швидко протягом тижня-двох", - наголосив нардеп.
Він висловив переконання, що така коаліція "буде гарантовано мати 250 голосів".
"Їм треба зараз в цю коаліцію втягнути якось і комуністів. Вони, певне, внесуть зміни в регламент і дадуть можливість тим депутатам, яких виключили з фракції утворити фракцію незалежних депутатів, а пізніше самі подадуть подання в Конституційний суд, щоб він роз'яснив їм, це правильно чи ні, і він буде це роз'яснювати приблизно рік, а може й довше", прогнозує Т.Стецьків.
На його думку, нова - шоста фракція - виникне у парламенті протягом двох тижнів.