ua en ru

Т.Лукаш: Рішення КААС щодо роз'яснень ЦВК про голосування вдома не набуде законної сили.

Рішення Київського апеляційного адміністративного суду (КААС) щодо роз'яснень ЦВК про голосування на дому не набуде законної сили. Про це на брифінгу заявила секретар ЦВК Тетяна Лукаш, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, ЦВК ще не отримало офіційного рішення суду. "Відповідно до Кодексу про адміністративне судочинство, рішення першої інстанції, а КААС є судом першої інстанції, щодо розгляду такої категорії справ, таке рішення не набуває законної сили, тобто у кожної сторони, яка має намір оскаржити таке рішення, є два дні для здійснення такого оскарження. Лише після цього, після рішення апеляційної інстанції, а у нашому випадку - це Вищий адмінсуд України, таке рішення набуває законної сили. Тому, по суті не можу сказати, але по формі, навіть якщо й так, то воно не набуває законної сили", - зазначила Т.Лукаш.
Нагадаємо, КААС скасував рішення ЦВК, яким дозволялось забезпечувати голосування вдома за присутності двох членів комісій замість трьох, повідомив керівник виборчої кампанії кандидата на посаду Президента Юлії Тимошенко Олександр Турчинов. "Незаконне рішення ЦВК, яке було ухвалено в день голосування... Хочу повідомити, що Київський адмiнiстративний апеляцiйний суд буквально декілька хвилин тому скасував рішення ЦВК", - заявив він.