ua en ru

Т.Чорновіл: ПР, скоріш за все, буде затягувати питання виголошення недовіри уряду.

Партія регіонів, скоріш за все, буде затягувати питання виголошення недовіри діючому уряду. Про це РБК-Україна заявив позафракційний народний депутат Тарас Чорновіл. За його словами, ініціатива про реєстрацію відповідної постанови виходила виключно від лідера Партії регіонів Віктора Януковича "і не була ініціативою від штабу". "Я думаю, що проблема не в зборі підписів, підпишуть - не підпишуть, тому що підписи збиралися давним-давно великою кількістю комплектів. Бо колись, коли я був у фракції, то так само підписував папери в 3-5 екземплярах без верхньої шапки, без роз'яснення, за що. Проблема не у відсутності підписів, проблема в тому, що Віктора Федоровича (Януковича) десь дістала ситуація, коли він не може сьогодні вести активну добру виборчу кампанію... Кращі уми Партії регіонів пояснили Януковичу, що кращого подарунку для Тимошенко не можна і придумати - в цій ситуації вона стане Президентом: відправлять у відставку - вона автоматично Президент... Зараз я думаю, що Партія регіонів шукає можливості не як зібрати підписи і їх зареєструвати, а як з цього зіскочити. Проте не виключено, що постанову доведеться реєструвати, але шукати виходу з цього будуть так само, як з кожного блокування - спочатку заблокували, а потім думають, що з цим робити", - сказав Т.Чорновіл.

Раніше сьогодні перший заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що його політична сила продовжує збір підписів за виголошення недовіри уряду.

Нагадаємо, 17 листопада ц.р. В.Янукович заявив журналістам, що до кінця дня Партія регіонів зареєструє у Верховній Раді проект постанови про відставку діючого Кабінету міністрів у зв'язку з невиконанням закону про підвищення соціальних стандартів.