ua en ru

Ситника просять прискорити досудове розслідування у справі про рейдерське захоплення "Житомирських ласощів" у 2010

Ситника просять прискорити досудове розслідування у справі про рейдерське захоплення "Житомирських ласощів" у 2010

Засновник компанії Delta Capital SA (Дельта Кепітал С. А.) Юрій Лещинський звернувся з листом щодо розслідування рейдерського захоплення ЗАТ "Житомирські ласощі" у 2010-2011 рр. до голови Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника.

Як йдеться у листі, Лещинський звертається з проханням "прискорення досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо рейдерського захоплення кондитерської фабрики "Житомирські ласощі" в 2010 році, яке було організовано і реалізовано колишнім першим заступником глави Адміністрації Президента Януковича, Андрієм Портновим, громадянином Російської Федерації Ігорем Бойком і створеної ними злочинної групи".


"Хочу нагадати, що мною особисто було подано низку заяв про скоєння злочинів цими особами в Національну поліцію і СБУ, вони стосуються злочинів минулих років, так і продовження свавілля в нинішній час. Зі своїх джерел мені і представникам ЗАТ "Житомирські ласощі" стало відомо, що розслідування проводяться безрезультатно - І. Бойко і інші члени організованого ним угруповання не притягнуті до відповідальності, а збитки, завдані акціонерам ЗАТ "Житомирські ласощі", в т. ч. компанії Delta Capital SA, в результаті незаконного привласнення фабрики І. Бойко і членами його злочинного угруповання протягом 2010-2015 рр., досі не відшкодовані. Більш того, в публічній площині рейдери натякають на свої зв'язки в правоохоронних органах, включаючи створений орган, який профільно повинен займатися корупціонерами - НАБУ, і буквально хизуються своєю безкарністю. Є докази і свідки злочинів цинічного пограбування Бойком і Портновим успішного, процвітаючого та інвестиційно привабливого підприємства - кондитерської фабрики ЗАТ "Житомирські ласощі", - йдеться в листі.

За словами Лещинського, Революція Гідності і прихід нової демократично обраної влади давав йому і 900 працівникам підприємства надію на повернення майна і покарання злочинців: "Спільними зусиллями були активізовані судові процеси проти рейдерів, у мене на руках є ряд рішень судів, які доводять мої права на підприємство. З січня 2016 кондитерська фабрика відновила свою роботу, однак наша команда постійно стикається з провокаціями і відвертим криміналом з боку Бойка і його поплічників. Незважаючи на повернення фабрики до повноцінної роботи, нам постійно вставляють палиці в колеса: шахрайським шляхом виносяться незаконні зміни в державні реєстри, робляться спроби силового захоплення підприємства, що супроводжуються пошкодженням майна і калічать людей".

У своєму листі Лещинський призводить окремі факти на підтвердження вищевикладеного.

Ситника просять прискорити досудове розслідування у справі про рейдерське захоплення "Житомирських ласощів" у 2010Ситника просять прискорити досудове розслідування у справі про рейдерське захоплення "Житомирських ласощів" у 2010Ситника просять прискорити досудове розслідування у справі про рейдерське захоплення "Житомирських ласощів" у 2010"Зазначені обставини свідчать про те, що злочинне угруповання І. Бойко і надалі намагається протиправно присвоїти майновий комплекс кондитерської фабрики "Житомирські ласощі" шляхом вчинення умисних злочинів", - йдеться в листі.

"Сподіваюся, що швидке та ефективне розслідування у цій справі буде показником абсолютної нетерпимості влади України по відношенню до рейдерства, буде служити позитивним сигналом для інвесторів, а також захистить 900 працівників кондитерської фабрики від провокацій і криміналу", - додав автор листа.