ua en ru

Sintal Agriculture планує перевести половину акцій free-float на Варшавську фондову біржу.

Sintal Agriculture планує перекласти половину акцій free-float на Варшавську фондову біржу. Про це повідомила журналістів в ході конференції "Залучення капіталу на європейських фондових біржах" заступник генерального директора Syntal Agriculture Анна Дудченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми плануємо не розміщення, а часткове переведення free-float акцій (акції у вільному обігу), які торгуються в даний момент на Франкфуртській біржі на Варшавську біржу. Ми розглядаємо вихід на Варшавську фондову біржу привабливішим порівняно з Франкфуртом. Інвестори краще до неї відносяться, там Україна зрозуміліша, вона краще торгується і ліквідність краща", - наголосила А.Дудченко.

За її словами, процедура складатиметься з 2 етапів. Перший - часткове переведення акцій на Варшавську фондову біржу. Другий - переведення депозитарних розписок, які торгуються зараз у Франкфурті, в акції. За оптимістичним сценарієм, завершити переведення акцій у ВФБ планується в жовтні. Компанія ще не визначилася, чи буде це основний майданчик біржі, або альтернативний New Connect. На сьогодні у вільному обігу перебуває 10% акцій компанії.

У планах на 2010 р. - нарощування земельного фонду з 100 тис. га до 120 тис. га, в основному, в Херсонській області, а також будівництво елеватора в Харківській області.

"Ми розпочали будівництво елеватора потужністю 115 тис. т. Будівництво проходитиме в 2 етапи: перший етап планується закінчити до серпня 2010 р., а це 50 тис. т, другий етап, тобто вже всі 115 тис. т, планується закінчити до кінця 2010 г.", - повідомила заступник директора компанії. За її словами, сума інвестицій в проект складе 11,5 млн дол.