ua en ru

Свідок вбивства Нємцова повернулася в Київ

Українська модель Анна Дурицька, яка супроводжувала Бориса Нємцова в ніч убивства, прибула в Україну. Її адвокат Вадим Прохоров повідомив, що дівчина приземлилася в аеропорту Бориспіль приблизно в 0:30 за київським часом, передає РБК.

Дурицька супроводжувала політика Бориса Нємцова ввечері, 27 лютого, коли той був убитий невідомими на Великому Москворецькому мості в центрі Москви. Слідчий комітет Росії збирався провести з Дурицької додаткові слідчі дії у зв'язку з тим, що вона є прямим свідком злочину. 2 березня Прохоров повідомив, що Дурицька не буде давати показати свідчення на поліграфі - таку можливість розглядали слідчі.

"У неї зараз важка психологічна ситуація, а поліграф - це теж стрес", - підкреслив адвокат.

У розмові з журналістами модель повідомила, що не помітила ні обличчя кілера Нємцова, ні марку і номер автомобіля, на якому він зник. Вона підкреслила, що не пам'ятає події, що відбулися в проміжок часу з моменту розмови з водієм снігоприбиральної машини, якого Дурицька попросила про допомогу і до приїзду поліції. Дурицька також розповідала, що хотіла б залишити квартиру друзів, в якій вона перебуває під охороною, і поїхати до мами в Україну.

"Вони [охоронці] не випускають мене на вулицю і нічого не пояснюють. Я не можу нікуди піти. І на похорон, швидше за все, не піду", - пояснювала дівчина.