ua en ru

Свідок вбивства Нємцова розповіла подробиці події

Громадянка України Ганна Дурицька, яка стала свідком вбивства російського опозиційного політика Бориса Нємцова, розповіла подробиці події в інтерв'ю телеканалу "Дощ", передає РБК.

За її словами, разом з Борисом вони пішли до дому Нємцова, зустрівшись в кафе в ГУМі, куди політик приїхав після інтерв'ю на радіостанції "Ехо Москви". Дурицька уточнила, що коли вони йшли по мосту, то хтось почав стріляти Нємцову в спину.

"Я не знаю, звідки він вийшов, він був за спиною", - підкреслила вона. Супутниця Нємцова розповіла, що не помітила особи кілера, побачивши лише автомобіль білого кольору. Ні номер, ні марки машини вона не розгледіла.

Дурицька пояснила, що саме вона подзвонила в поліцію, яка приїхала через 10 хвилин після цього. Вона сказала, що пам'ятає розмову з водієм снігоприбиральної машини, якого просила про допомогу. Що було в проміжок часу до приїзду поліції вона не пам'ятає.

Відповідаючи на питання про можливі мотиви злочину, Дурицька повністю виключила мотив ревнощів.

Дівчина розповіла, що хотіла б залишити квартиру друзів, в якій вона знаходиться, і поїхати до мами в Україну, однак їй у цьому бажанні перешкоджають охоронці. "Вони не випускають мене на вулицю і нічого не пояснюють. Я не можу нікуди піти. І на похорон скоріше за все не піду", - сказала вона.

Дурицька також зазначила, що вона як і раніше їздить до слідчого. Вона не виключає, що їй доведеться пройти допит на поліграфі (детекторі брехні).

Нагадаємо, Борис Нємцов був убитий увечері 27 лютого на Великому Москворецком мосту. Невідомий вистрілив у нього кілька разів, чотири кулі потрапили в політика. Від отриманих поранень він помер на місці. Затримати злочинця по гарячих слідах не вдалося.

Раніше повідомлялося, що слідчі дії з участю українки-свідка вбивства Нємцова планують завершити до 4 березня.

Україна зажадала від РФ забезпечити повернення на батьківщину Дурицької.