ua en ru

Зварив "Новічок", сьорбнув, впав у кому: Навальний відповів Путіну на "самоотруєння"

Зварив "Новічок", сьорбнув, впав у кому: Навальний відповів Путіну на "самоотруєння" Фото: Алексей Навальный (facebook.com navalny)
Автор: РБК-Украина

Російський опозиціонер Олексій Навальний відповів на припущення прездента Росії Володимира Путіна про те, що він міг сам отруїтися "Новічком". За словами політика, він сам на кухні зварив отруту і випив її в літаку, щоб "померти в омськії лікарні".

Про це Навальний написаа у своєму Instagram.

"Хороша версія. Вважаю, що заслуговує найпильнішої вивчення. Зварив на кухні "Новічок". Тихо сьорбнув з фляжки в літаку. Впав в кому. До цього домовився з дружиною, друзями і колегами, що, якщо МОЗ наполягатиме, щоб мене відвезли лікувати в Німеччину, вони в жодному разі не дозволяли це зробити. Померти в омській лікарні і опинитися в омському морзі, де встановили б причину смерті "пожив досить", - ось кінцева мета мого хитрого плану", - написав він.

За словами Навального, його провокація не вдалася.

"Але Путін мене переграв. Його просто так не проведеш. В результаті я, як дурень, пролежав у комі 18 днів, але свого не домігся. Провокація не вдалася!" - заявив він.

Нагадаємо, раніше французька газета Le Monde повідомила, що російський президент Володимир Путін у розмові з Макроном 14 вересня заявив, що Навальний сам міг прийняти отруту "Новічок", через яку він впав у кому. Макрон, своєю чергою, тут же відкинув версію про спробу Навального отруїтися самому.

Також Макрон зажадав від Росії негайних пояснень з приводу отруєння Навального і попередив, що Париж не дозволить перетнути "червоні лінії" застосування хімічної зброї.

Навальний знепритомнів 20 серпня під час перельоту з Томська в Москву. Його госпіталізували. Російські лікарі не виявили отрути в організмі політика і відкинули версію отруєння.

Пізніше його перевезли в берлінську клініку "Шаріте". Потім уряд Німеччини офіційно оголосив, що політика отруїли речовиною з групи отрут "Новічок".