ua en ru

За добу в зоні АТО загинув один український військовий, четверо травмовані, - штаб

За добу в зоні АТО загинув один український військовий, четверо травмовані, - штаб Фото: ЗСУ (facebook.com/1oshrduk)

За добу зафіксовано 38 обстріли ЗСУ з боку бойовиків

За добу в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) загинув один військовий Збройних сил України (ЗСУ), четверо травмовані. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

"Російсько-окупаційні війська все частіше скоюють обстріли позицій сил АТО з озброєння, яке повинно бути відведеним від лінії зіткнення, в тому числі із застосуванням танків. В результаті обстрілів 3 військовослужбовців поранені, один отримав бойову травму і, на жаль, Україна втратила одного захисника", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-центру, на Луганському напрямку, з настанням темного часу доби, активізувалися бойовики біля Троїцького та Луганського. Тут противник вів вогонь з 120-мм мінометів.

Крім того, з гранатометів і стрілецької зброї бойовики неодноразово обстрілювали позиції ВСУ неподалік Новоолександрівка, Жовтого, Золотого і Кримського.

На Донецькому напрямку, ввечері епіцентр протистояння з Приазов'я перемістився в передмістя Авдіївки. Тут бойовики неодноразово відкривали вогонь з усього наявного піхотного озброєння, а ближче до півночі більше години противник вів вогонь з озброєння танка.

Наголошується, що з мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював захисників Верхньоторецької та Лебединського, а з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - захисників Талаковки і Мар'їнки.

Так, за минулу добу зафіксовано 38 порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків. Трохи більше ніж у половині випадків військові ВСУ придушували вогневу активність противника зі зброї не забороненої мінськими домовленостями.

Зведення Прес-центру штабу АТО за 3 грудня 2017 року Ситуація у районі проведення АТО залишається тривожною. Російсько-...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 3 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі артилерія незаконних збройних формувань окремого району Донецької області обстріляла позиції підрозділів АТО в районі Новолуганського і Водяного.