ua en ru

За добу у зоні АТО загинув один український військовий, троє поранені

За добу у зоні АТО загинув один український військовий, троє поранені Фото: за добу в АТО загинув один військовий (РБК-Украина)

Бойовики на Донбасі за добу 67 разів обстріляли українські позиції

Минулої доби російсько-терористичні бандформування у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) 67 разів порушували умови припинення вогню, в результаті чого один український військовий загинув, троє були поранені. Про це повідомив прес-центр штабу АТО у Facebook.

У штабі зазначають, що противник активізувався із настанням сутінок, майже третина обстрілів велася бойовиками із артилерійського озброєння, забороненого Мінськими угодами.

На приморському напрямку ворог обстрілював оборонні укріплення ЗС України поблизу Богданівки, Красногорівки та Широкиного, Водяного, Павлополя, Чермалика, Талаківки та Новотроїцького - загалом 21 обстріл.

На донецькому напрямку сталося 17 обстрілів з боку проросійських НЗФ.

Бойовики вели потужний вогонь по позиціях сил АТО у передмісті Авдіївкита обстрілювали з мінометів українські оборонні укріплення в районі Верхньоторецького, Новгородського, Луганського та західніше Троїцького.

На луганському напрямку зафіксовано найбільше фактів застосування противником зброї - 29 обстрілів. Зокрема вночі ситуація дещо загострилась в районі Бахмутської траси, там обстрілювали опорні пункти українців поблизу Новотошківського та Кримського.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 17 червня 2017 року Оперативна обстановка в районі...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 16 червня 2017 р.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко під час зустрічі з колишнім держсекретарем США Мадлен Олбрайт заявив, що через провокації Російської Федерації ситуація на Донбасі загострюється.