ua en ru

За добу на Донбасі загинув один український військовослужбовець, - штаб АТО

За добу на Донбасі загинув один український військовослужбовець, - штаб АТО Фото: ЗСУ (facebook.com ato.news)

Зафіксовано 17 порушень режиму припинення вогню

За минулу добу на Донбасі бойовики продовжили вести вогонь по позиціях Збройних Сил України (ЗСУ), застосовуючи міномети різних калібрів. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Так, за минулу добу зафіксовано 17 порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків. У більш ніж половині випадків українські військові придушували вогневу активність противника з гранатометів і стрілецької зброї. Тим не менш, поранення отримали двоє військовослужбовців, ще один - підірвався на розтяжці і отримав легке поранення. Також повідомляється про одного загиблого.

"На Луганському напрямку, ще в світлий час доби, ворог з 120-мм мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вів вогонь неподалік Троїцького. У вечірній час, з гранатометів різних типів, противник обстрілював оборонні укріплення сил АТО у Кримського, Лобачова, Валуйського і Новоолександрівки, а зі стрілецької зброї - поруч з Луганським, Зайцевим і Станицею Луганською", - йдеться в повідомленні.

У той же час на Донецькому напрямку гаряче було поблизу Авдіївки, де бойовики неодноразово відкривали вогонь з 82-мм мінометів і всього спектру легкого піхотного озброєння. Також з гранатометів і стрілецької зброї бойовики обстрілювали позиції ВСУ в районі шахти Бутівка, Мар'їнки і Широкіно.

"В районі Щастя і Мар'їнки зафіксовано проліт ворожих БПЛА, заборонених мінського домовленостями", - додали в штабі АТО.

Зведення Прес-центру штабу АТО за 7 грудня 2017 року Російсько-окупаційні війська продовжують вести вогонь по позиціях ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 7 грудня 2017 р.

Нагадаємо, держсекретар США Рекс Тіллерсон раніше повідомив, що на переговорах з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим про введення миротворців ООН на окупований Донбас вдалося досягти певного прогресу.