ua en ru

У Сумській області порушено справу за фактом вбивства прикордонника

У Сумській області порушено справу за фактом вбивства прикордонника Фото: співробітники Державної прикордонної служби України (RegioNews.sumy.ua)

Востаннє співробітник ДПС виходив на зв'язок після закінчення чергування в суботу 6 серпня

Прокуратура Сумської області розпочала кримінальне провадження за фактом умисного вбивства співробітника Державної прикордонної служби України (ДПС). Про це повідомили сьогодні у прес-службі облпрокуратури.

Як зазначається, 7 серпня об 11:20 в селі Нова Слобода Путивльського району Сумської області неподалік від кордону з Російською Федерацією прикордонники місцевого загону виявили труп свого 39-річного колеги.


За результатами розтину, смерть чоловіка настала 6 серпня близько 18:30 від закритої черепно-мозкової травми.

"Востаннє на зв'язок він (загиблий прикордонник, - ред.) виходив після закінчення своєї зміни близько 17:00, повідомивши керівнику, що збирається додому", - йдетсья в повідомленні.

Прокуратура Сумської області розпочала за даним фактом кримінальне провадження із правовою кваліфікацією - умисне вбивство (частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України, - ред.).

Рішенням виконувача обов'язків прокурора Сумської області Ігоря Задоренка, з метою забезпечення ефективного розслідування, матеріали кримінального провадження передано до слідчого управління ГУНП в Сумській області. Процесуальне керівництво у справі щодо умисного вбивства співробітника Держприкордонслужби здійснює прокуратура Сумської області.

"В даний час проводиться комплекс слідчих і розшукових дій з метою встановлення всіх обставин та осіб, причетних до скоєного злочину", - додали у прес-службі відомства.

Нагадаємо, за два роки російської агресії в Україні загинули 67 прикордонників. За даними ДПС, найбільше прикордонників постраждало під час прориву з оточення в районі пункту пропуску "Довжанський".