ua en ru

У Сумах поліцейський на пішохідному переході збив двох людей

У Сумах поліцейський на пішохідному переході збив двох людей Ілюстративне фото (facebook.com/mashintop)

Зараз вирішується питання про затримання водія

У Сумах поліцейський на пішохідному переході збив двох людей. Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Повідомляється, що, будучи за кермом автомобіля Lanos, поліцейський наїхав на двох пішоходів. Пригода сталася сьогодні, 14:07 на перехресті вулиць Івана Сірка та Інтернаціоналістів. Постраждалі - 14-річна дівчинка і 29-річна жінка, в цей час переходили дорогу по пішохідному переходу. Зараз постраждалі госпіталізовані в лікарню.

Поліцейського затримали і направили на проходження медичного огляду на наявність у крові алкоголю. За цим фактом слідчим підрозділом вже розпочато кримінальне провадження за ознаками ст. 286 КК України. Зазначимо, що начальник поліції в області Микола Лушпієнко призначив проведення службового розслідування.

"У свій час ми вже звільняли цього співробітника з лав поліції за порушення службової дисципліни, проте рішенням суду його в посаді відновили", - говорить керівник поліції області, додавши, що його позиція - не тільки звільнити даного працівника, але й притягнути до відповідальності по всій строгості закону.

В даний час за погодженням процесуального керівництва прокуратури області вирішується питання про затримання водія в порядку ст. 208 КПК України.

Нагадаємо, в Сумах 19 серпня близько 14:30, сталася ДТП за участю автомобіля патрульної поліції, в результаті ДТП постраждали четверо пішоходів.

Відомо, що екіпаж патрульної поліції отримав повідомлення про розбійний напад. По дорозі на місце події, водій автомобіля Audi A4, який рухався на зелений сигнал світлофора, не надав перевагу в русі службового автомобіля патрульної поліції, який рухався з увімкненим спеціальним звуковим сигналом і маячками синього і червоного кольору, після чого сталося зіткнення автомобілів. Далі автомобіль Toyota Prius відкинуло на узбіччя, де він наїхав на пішоходів.