ua en ru

У Сумах чоловіка за спробу теракту на військовому об’єкті засудили до 4 років

У Сумах чоловіка за спробу теракту на військовому об’єкті засудили до 4 років Фото: суд (twitter.com/nab_ukr_2)

Зловмисник діяв за вказівкою куратора із Російської Федерації

Зарічний районний суд Сум засудив 41-річного сумчанина, який намагався скоїти терористичний акт на одному з військових об’єктів у День Збройних сил України, до позбавлення волі строком на чотири роки. Про це повідомила прес-служба прокуратури Сумської області.

Обвинувачений повністю визнав свою провину в інкримінованому злочині, його засуджено за ч. 2 ст. 15 / ч. 2 ст. 258 (закінчений замах на вчинення терористичного акту за попередньою змовою) КК України.

У прокуратурі стверджують, що чоловік за вказівкою куратора із Російської Федерації планував скоїти терористичний акт на одному з військових об’єктів міста Суми.

На Сумщині до 4 років позбавлення волі засуджено чоловіка за замах на вчинення терористичного акту на одному з...

Опубліковано Прокуратура Сумської Області 28 березень 2018 р.

Нагадаємо, у грудні 2017 року СБУ повідомила, що у Сумській області запобігла терористичному акту на одному з військових об'єктів.

У Службі безпеки розповіли, що вибуховий пристрій, еквівалентний майже 2 кілограмам тротилу, сумчанин забрав 5 грудня 2017 року із обумовленого місця в парку культури та відпочинку імені Кожедуба в м. Суми, а вже наступного дня його було затримано під час спроби закласти вибухівку під військовим об’єктом.