ua en ru

Судді не хочуть розглядати справи про вбивства активістів на Майдані, - Горбатюк

Судді не хочуть розглядати справи про вбивства активістів на Майдані, - Горбатюк Фото: начальник відділу спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк

Судді масово беруть самовідводи

Начальник відділу спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що судді не хочуть розглядати справи про вбивства активістів на Майдані і тому масово беруть "самовідводи". Про це він повідомив телеканалу "112 Україна".

"Є масові самовідводи, як це сталося у справі командира харківського "Беркута", коли судді Деснянського суду практично усім складом взяли самовідвід від розгляду цієї справи. Вона пішла на визначення підсудності у інший суд. Протягом 8 місяців навіть до розгляду по суті тільки приступили", - заявив Горбатюк.

Незважаючи на це Горбатюк заявляє, що певні зрушення в розслідуваннях все ж є і робота триває. Так, наприклад, кілька днів тому завершилося розслідування стосовно колишнього заступника начальника Дніпровського районного управління, начальника слідчого підрозділу, його заступника і 4 слідчих, яким інкримінувалося притягнення невинних людей до кримінальної відповідальності.

Також Горбатюк повідомляє про певний прогрес у розслідуванні вбивств на Майдані Сергія Нігояна, Михайла Жизневського та Романа Сеника.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ заявила про підозру екс-співробітника "Беркута" в розгоні Майдану.