ua en ru

Судовий розгляд щодо отруєння Ющенка в рамках справи Луценка відбудеться 2 квітня, - адвокат

Судовий розгляд окремо винесеного епізоду щодо отруєння екс-президента України Віктора Ющенко в рамках кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка відбудеться 2 квітня 2012 р. Про це РБК-Україна заявив захисник колишнього міністра, адвокат Олексій Баганець.

"Виділений в окреме провадження епізод щодо отруєння Ющенка буде розглядатися в судовому засіданні 2 квітня", - заявив Баганець.

Разом з цим, захисник зазначив, що сьогодні йому стало відомо про те, що апеляція на обвинувальний вирок, який винесений Печерським районним судом Києва Юрію Луценко, буде розглянуто 15 травня в Апеляційному суді Києва. "Ще письмове повідомлення з суду я не отримав, що апеляція призначена на 15 травня, але зі слів дружини Юрія Віталійовича апеляція буде розглянута 15 травня", - додав Баганець.

Нагадаємо, Луценка засудили до 4 років позбавлення волі та конфіскації майна.

Суд визнав, що в матеріалах справи достатньо доказів провини підсудних, і визнав їх винними за всіма пунктами звинувачення. Зокрема, суд заборонив Луценку займати протягом 3 років керівні посади і позбавив його рангу держслужбовця, а також ухвалив стягнути з нього нанесені країні збитки в розмірі 643 тис. грн, на користь МВС Луценко має виплатити майже 294 тис. грн.

Відзначимо, епізод справи Луценка з розслідування отруєння Віктора Ющенка раніше було виділено в окреме провадження.