ua en ru

На суді щодо вбивства Вороненкова почали зачитувати обвинувальний акт

На суді щодо вбивства Вороненкова почали зачитувати обвинувальний акт Фото: Денис Вороненков (facebook.com/deputatvoronenkov)

Справу про вбивство Вороненкова розглядає суд присяжних

В Шевченківському райсуді Києва почали зачитувати обвинувальний акт у справі про вбивство колишнього російського депутата Дениса Вороненкова. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Судовий репортер".

Повідомляється, що сьогодні обвинувачення зачитало 20 з 44 сторінок. Акт буде зачитано в повному обсязі на прохання адвокатів, проте суд зробив перерву до 13 листопада. Зазначимо, справа слухається судом присяжних.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Інтерпол оголосив у розшук підозрюваного в замовленні вбивства Вороненкова Володимира Тюріна. Він є колишнім чоловіком вдови Вороненкова Марії Максаковою. За даними українського слідства, Тюрін причетний до злочинних кіл і спецслужб Російської Федерації.

Вороненкова застрелили 23 березня 2017 в центрі Києва, його охоронець встиг відкрити вогонь по кілеру. Вбивцею виявився українець Павло Паршов, згодом він помер у лікарні. На сьогодні на лаві підсудних перебувають Ярослав Тарасенко та Олександр Лось, звинувачені в причетності до замовного вбивства. Інші співучасники злочину Юрій Василенко та Олександр Левенець оголошені в розшук.