ua en ru

Суд виніс ухвалу про стягнення з Bearco S.A. суми заподіяних збитків на користь Запорізького титаномагнієвого комбінату.

Господарський суд Запорізької обл. 23 березня виніс ухвалу про стягнення з швейцарської компанії Bearco S.A. суми заподіяних збитків на користь підприємства сфери діяльності Міністерства промислової політики України КП «Запорізький титаномагнієвий комбінат», повідомляє прес-служба відомства.

ЗТМК виграв процес в господарському суді, тим самим отримавши право вимагати від швейцарської компанії відшкодування збитків, які оцінюються більш ніж 21 млн дол.

Нагадаємо, що збиток КП був нанесений внаслідок невиконання іноземним інвестором кредитного договору, підписаного в 1997 р. для відновлення титаномагнієвого виробництва. Конфлікт виник після того, як Bearco S.A. відмовився надати черговий транш сумою в 7,8 млн дол, що становило велику частину всього кредиту. Внаслідок чого підприємство опинилось під загрозою невиконання державної програми "Титан України". Через порушення швейцарцями інвестиційного кредитного договору ЗТМК був вимушений залучити з інших джерел більш дорогий фінансовий ресурс для проведення в 1998 р. комплексу ремонтно-відновлювальних робіт і запуску виробництва товарної продукції.