ua en ru

Суд підтвердив правомірність накладення 265 млн грн штрафу на СП "Кребо", ТОВ "Лук Авіа Ойл" та МА "Бориспіль".

Київський апеляційний господарський суд підтвердив правомірність рішення Антимонопольного комітету України щодо накладення 265 млн грн штрафу на ЗАТ СП "Кребо", ТОВ "Лук Авіа Ойл" та ДП "МА "Бориспіль" за зловживання монопольним становищем. Про це повідомляє прес-служба АМКУ з посиланням на в.о. голови відомства Олександра Мельниченка. "Рішення Антимонопольного комітету підтверджено низкою судів. У судах першої та апеляційної інстанції доведено правомірність всіх дій комітету відносно притягнення до відповідальності реалізаторів авіапального, які заправляють вітчизняних та міжнародних повітряних авіаперевізників. Визнано правомірним також і притягнення до відповідальності аеропорт "Бориспіль", який надає аеропортові та термінальні послуги", - сказав О.Мельниченко.

В.о. голови АМКУ проінформував, що 20 жовтня 2009 р. Київський апеляційний господарський суд постановив залишити без задоволення апеляційні скарги ЗАТ СП "Кребо", ТОВ "Лук Авіа Ойл" та ДП "МА "Бориспіль", а рішення Господарського суду міста Києва - без змін. О.Мельниченко нагадав, що суд першої інстанції у серпні ц.р. також відмовив у задоволенні позову цих підприємств про визнання рішення комітету недійсним.

Як повідомлялося, у квітні 2009 р. АМКУ оштрафував вказані підприємства за зловживання монопольним становищем. Порушення полягало у застосуванні реаліазторами завищених цін на керосин та у стягненні аеропортом необґрунтованої плати за спеціалізовані послуги при забезпеченні літаків пальним. Своїм рішенням АМКУ зобов'язав відповідачів у цій справі привести ціни до економічно обґрунтованого рівня.