ua en ru

Суд скасував трикратне підвищення плати за право користування землею в Києві для підприємців, - УСПП.

Шевченківський районний суд міста Києва визнав протиправним та скасував пункт 2 рішення Київської міської ради від 25 грудня 2008 року "Про врегулювання питання користування земельними ділянками в місті Києві", яким для суб'єктів господарювання було підвищено в три рази плату за право користування землею в столиці. Про це повідомляє прес-служба Українського союзу промисловців і підприємців.

Таке рішення суд прийняв, розглядаючи спільний позов Українського союзу промисловців і підприємців та його членів - ВАТ "Фармак" та Українського союзу об'єднань, підприємств і організацій побутового обслуговування населення "Укрсоюзсервіс" до Київської міської ради.

За результатами засідання Шевченківського суду, що проходило 15 лютого, були в повному обсязі задоволені позовні вимоги позивачів. Суд також задовольнив клопотання щодо вжиття запобіжних заходів та зупинив до набуття чинності рішення по справі дію пункту 2 рішення Київради №944/944.

"Судом чітко встановлено протиправність рішення Київської міської ради, яке суперечить Земельному кодексу України, законам України "Про плату за землю", "Про систему оподаткування", якими передбачено, що розмір земельного податку для підприємств - постійних користувачів земельних ділянок встановлюється виключно чинними законами України, в першу чергу - законом України "Про плату за землю", а не рішеннями органів місцевого самоврядування", - зазначив директор департаменту права УСПП Роман Сергієнко.