ua en ru

Суд обрав запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд керівнику управління юстиції Черкаської обл., який отримав хабар у 20 тис. дол.

Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд одному з керівників управління юстиції Черкаської області. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Нагадаємо, в жовтні 2009 р. працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України в Черкаській області, Центрального антикорупційного бюро ГУБОЗ та Генеральної прокуратури під час отримання хабара затримали одного з керівників управління юстиції Черкаської обл. Чиновник вимагав та отримав 20 тис. дол. хабара за сприяння у працевлаштуванні нотаріусом одному з місцевих мешканців.

За даним фактом Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ч.3 ст.368 (одержання хабара в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Печерський райсуд столиці скасував постанову про порушення кримінальної справи стосовно згаданого чиновника, і це рішення було оскаржене Генеральною прокуратурою України у Київському апеляційному суді.