ua en ru

Суд узяв під домашній арешт учасника бійки з поліцією в Рівненській області

Суд узяв під домашній арешт учасника бійки з поліцією в Рівненській області Фото: суд над бурштинокопачем у Рівному

Відповідно до ухвали суду, 43-річного сарненчанина взято під цілодобовий домашній арешт

Підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень за трьома статтями в ході масових заворушень копачів бурштину з правоохоронцями в Рівненській області суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Зазначено, що 43-річного жителя міста Сарни було затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу під час масових заворушень 16 березня неподалік смт. Клесів Сарненського району.

Слідчі слідчого управління поліції Рівненській області повідомили йому про підозру у скоєнні злочинів за частиною 1 статті 294 (масові заворушення), ч. 3 ст. 342 (опір представникові правоохоронного органу) і ч. 1 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

altaltalt
Фото: обрання запобіжного заходу учаснику масових заворушень у Сарненському районі

"На засіданні Рівненського міського суду, яке відбулося о 20:00 18 березня, сторона обвинувачення клопотала про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Відповідно до ухвали суду, 43-річного сарненчанина взяли під цілодобовий домашній арешт", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в урочищі "Азалія" поліцейські виявили старателів за роботою двох мотопомп. Під час транспортування вилученого обладнання для незаконного промислу близько 25 невідомих почали погрожувати фізичною розправою правоохоронцям та вимагали віддати вилучене.

До того ж, у суботу невдоволені протидії поліцейських у незаконному видобутку бурштину особи заблокували державну дорогу міжнародного значення "Київ-Ковель" у Сарненському районі.