ua en ru

Суд може винести вирок у справі про вбивство Тлявова до кінця року, - захист

Суд може винести вирок у справі про вбивство Тлявова до кінця року, - захист Фото: підозрювані Іван Приходько та Володимир Петровець ( колаж РБК-Україна)

Захист також вважає, що в разі перемоги обвинувачені будуть відновлені на посаді

Захист обвинувачених вважає, що суд може винести вирок у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова до кінця року. Раніше одного з обвинувачених випустили під заставу.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Досі невідомо, хто вистрілив: що відбувається у справі про вбивство Кирила Тлявова".

Так, сторона обвинувачених прогнозує, що до кінця року буде вердикт суду.

"Суд, я думаю, буде тривати близько 6 місяців, за цей час ми розглянемо всі матеріали", - вважає адвокат Віктор Чевгуз.

Він також упевнений, що в разі перемоги в суді обвинувачені Приходько і Петровець будуть "в обов'язковому порядку" поновлені на службі.

Нагадаємо, слідство по цьому інциденту тривало майже пів року і завершилося в листопаді 2019 року. За цей час правоохоронці кілька разів змінювали кваліфікацію справи. У результаті ніхто з підозрюваних не отримав звинувачення за найбільш тяжкою статтею - "умисне вбивство". Тільки інспектора Приходько звинуватили у "вбивство з необережності".

Крім того, всім фігурантам інкримінують хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї, а також незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами. Поліцейський Петровець також отримав статтю за фальшиву реєстрацію на автомобіль.

За пред'явленими звинуваченнями їм всім загрожує не більше семи років в'язниці.

Раніше двоє підозрюваних у вбивстві 5-річного Тлявова - колишній поліцейський Володимир Петровець і цивільний Дмитро Кривошей вийшли на волю з СІЗО.

Зазначимо, Тлявов загинув 31 травня минулого року. Двоє поліцейських в стані алкогольного сп'яніння Іван Приходько та Володимир Петровець вирішили постріляти в банки, в результаті нещасного випадку потрапили в дитину.