Суд повернув державі 38 га землі в Київській обл., що належала родині екс-нардепа

Суд повернув державі 38 га землі в Київській обл., що належала родині екс-нардепа
Суд повернув у державну власність 38 га землі в Київській області, що належала родині колишнього народного депутата.

Суд повернув у державну власність 38 га землі в Київській області, що належала родині колишнього народного депутата. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Бориспільський міськрайонний суд 1 грудня цього року задовольнив позов Бориспільської міжрайонної прокуратури Київської області про повернення у державну власність земельних ділянок загальною площею 38 га та вартістю майже 17,5 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що ці землі, які знаходяться на території Гнідинської сільської ради, були виділені рішенням останньої для ведення фермерського господарства та подальшого їх відчуження на користь сім'ї колишнього нардепа.

У ході прокурорської перевірки з'ясувалося, що питання про передачу в приватну власність вказаних земельних ділянок на сесії сільської ради не розглядалося і рішення про їх відчуження не приймалося.

Міжрайонна прокуратура пред'явила позов про визнання недійсними рішень органу місцевого самоврядування та виданих на їх підставі державних актів, а також витребування спірних ділянок із незаконного користування у власність держави.

Нагадаємо, в кінці листопада суд повернув у державну власність земельну ділянку сина колишнього міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової.