Суд повернув державі 14 га лісу в Бучі, що належали родині екс-віце-спікера Ради Калєтніка

Ірпінський міський суд повернув державі 14 га лісу в Бучі, які належали родині колишнього першого заступника голови Верховної Ради України Ігоря Калетніка.

Ірпінський міський суд повернув державі 14 га лісу в Бучі, які належали родині колишнього першого заступника голови Верховної Ради України Ігоря Калетніка. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Ірпінський міський суд задовольнив позов прокуратури Київської області про повернення у державну власність 14 га землі лісового фонду в місті Буча вартістю понад 18 млн грн. Проведеною прокуратурою області перевіркою виявлено порушення з боку Бучанської міської ради при розпорядженні земельними ділянками", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура встановила, що міськрада передала у власність 141 громадянину 14 га лісу, які в подальшому були продані родичу Калетника.

"Однак, відповідно до законодавства, повноваження щодо вилучення земель лісогосподарського призначення належать виключно до компетенції Кабінету міністрів", - зазначили в прокуратурі.

Суд погодився з доводами прокуратури та визнав недійсними рішення міськради, скасував держреєстрацію землі та витребував її на користь держави.