ua en ru

Суд в Ізраїлі засудив палестинця до трьох довічних термінів за вбивство школярів

Військовий суд в Ізраїлі засудив палестинця до трьох довічних тюремних термінів за викрадення і вбивство трьох ізраїльських підлітків на західному березі річки Йордан в червні минулого року, передає BBC Росія.

Члена угруповання ХАМАС Хусама Кавасме також зобов'язали виплатити 63 тис. доларів в якості компенсації сім'ям жертв.
Двоє інших підозрюваних у злочині були вбиті ізраїльськими військовими в Хевроні в вересні.

Вбивство підлітків призвело до росту напруженості між Ізраїлем і палестинцями і вилилося у 50-денний конфлікт в секторі Газа.
У серпні лідер ХАМАС визнав, що вбивство скоїли бойовики палестинського угруповання, проте заявив, що керівництво ХАМАС не віддавало таких наказів.

Зазначимо, новий виток збройного конфлікту між Ізраїлем і Палестиною почався влітку 2014 р. після того, як 12 червня стало відомо про зникнення трьох учнів єврейської релігійної школи. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху звинуватив радикальне палестинське угрупування ХАМАС, що контролює сектор Газа, у викраденні підлітків. 1 липня їх тіла були знайдені на західному березі річки Йордан.

Операція "Непорушна скеля", яку Ізраїль почав в секторі Газа 7 липня, забрала життя понад 2 тис. палестинців і близько 70 ізраїльтян. Ввечері 13 серпня Ізраїль і палестинці за посередництва Єгипту домовилися про чергове перемир'я на п'ять діб.

Нагадаємо, раніше Ізраїль засудив рішення ЄС виключити ХАМАС зі списку терористичних організацій.