ua en ru

Суд у Донецькій обл. залишив під арештом міліціонера, який розстріляв цивільних

У Донецькій області суд залишив під арештом полтавського міліціонера, який розстріляв 17 грудня 2014 р. двох цивільних на блокпості в Костянтинівці. Про це йдеться в повідомленні обласної прокуратури.

"Суд задовольнив клопотання прокуратури області та обрав для міліціонера, який вбив на блокпості чоловіка, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що слідчим управлінням прокуратури Донецької області розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) і ч. 2 ст. 15 (замах на вбивство) КК України. Міліціонера повідомлено про підозру у скоєнні цих правопорушень.

Встановлено, що 17 грудня 2014 р. помічник начальника Чутівського РВ УМВС України в Полтавській області ніс службу на блок-пості, розташованому в Костянтинівці Донецької області. Зупинивши один з автомобілів для перевірки документів, в результаті конфлікту між правоохоронцем і пасажирами авто, міліціонер розстріляв двох громадян з автомата.

Через отримані травми пасажир автомобіля помер на місці, водія вдалося врятувати.

Після здійснення зазначених кримінальних правопорушень правоохоронець не повідомив своє керівництво про факт вчинення злочину, фактично приховавши його, і продовжив виконувати свої професійні обов'язки за постійним місцем служби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міліціонер в зоні АТО застрелив волонтера.

Проте пізніше МВС спростувало інформацію про те, що вбитий був волонтером.