ua en ru

Суд над Трухановим сильно політизований, - депутат

Суд над Трухановим сильно політизований, - депутат Фото: Геннадій Труханов (facebook.com/gennadiytruhanov)

В Одеській облраді прокоментували ситуацію навколо мера Одеси

Суд по справі мера Одеси Геннадія Труханова сильно політизований, про що свідчать сутички під стінами Солом'янського суду 15 лютого. Таку думку висловив Депутат Одеської обласної ради Олександр Ахмеров в ефірі телеканалу "112 Україна", передає "Апостроф".

"Наступне свідчення політизації цієї справи – приймали рішення про купівлю будівлі колишнього заводу "Краян" депутати Одеської міської ради. 47 чоловік проголосували за дане рішення. Це було колегіальне рішення. Чому тоді намагаються судити мера, його заступника та ще кілька чиновників? Тоді у НАБУ повинні (по ідеї) бути претензії до всієї міської ради", - заявив Ахмеров.

Також Ахмеров висловив обурення позицією НАБУ. На його думку, співробітники відомства "почали вирішувати за одеситів, потрібна жителям міста будівля нової мерії чи ні".

"Ми рухаємося в Європу. Нам потрібно створити для людей зону надання максимально комфортних послуг, щоб громадянин в одному місці зміг отримати всі необхідні довідки, виписки та документи. Саме такий центр створено на базі "європейської мерії", - підкреслив Ахмеров.

Також депутат зазначив, що Труханов перебуває на посаді мера Одеси другу каденцію, а його електоральний рейтинг перевищує 60%.

Ахмеров заявив, що в Одесі розраховують на законне, а не політично заангажоване рішення суду по справі Труханова, а фігуранти справи мають намір відстоювати правоту рішень.