ua en ru

Суд над Трухановим може бути початком "наступу" на децентралізацію, - Бриндак

Суд над Трухановим може бути початком "наступу" на децентралізацію, - Бриндак Фото: Геннадій Труханов (facebook.com/gennadiytruhanov)

В Одеській міськраді прокоментували справу стосовно Труханова

Висунуті проти мера Одеси Геннадія Труханова звинувачення і суд над ним може бути "наступом" на децентралізацію. Таку думку висловив депутат Одеської міської ради, голова фракції "Довіряй справам" Олег Бриндак, передає NewsOne.

"Те, що відбувалося сьогодні, по-іншому, як наступ на децентралізацію, самоврядування, я назвати не можу. Це наступ на наші законні права, на наше право розпоряджатися майном, наше право розпоряджатися бюджетом, який є в місті Одесі. Ми готові нести за це і політичну, і всяку іншу відповідальність. Але давайте це робити чесно, а не роздруковувати з інтернету статті і приносити їх до суду і за цими статтями заарештовувати і затримувати людину", - заявив Бриндак.

Екс-нардеп, голова Всеукраїнського об'єднання "Дістало!" Віталій Журавський у свою чергу зазначив, що ситуація під Солом'янським районним судом, де обирали запобіжний захід Труханову, може бути спробою тиску на суд.

"Ніхто не має права тиснути на суд. Практика, коли "активісти" заходять в приміщення суду або стоять біля приміщення суду – це відвертий тиск на суд", - підкреслив Журавський.

За словами політолога Костя Бондаренка, справа стосовно Труханова свідчить про те, що почалася "зачистка неугодних мерів" та підготовка до виборів.

"Справа Труханова свідчить про те, що влада готується до виборів і зачищає неугодних мерів, щоб мати абсолютно підконтрольні міста і абсолютно контрольованих людей, які забезпечать правильні результати виборів. Підтвердженням тому є і вчорашня заява керівника американської розвідки про те, що будуть дострокові вибори", - підкреслив Бондаренко.

Нагадаємо, в Солом'янському суді Києва, де 15 лютого проходило засідання щодо обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову, невідомі влаштували сутички.