ua en ru

Суд США зобов'язав Іран виплатити мільйонні компенсації сім'ям жертв терактів 11 вересня

Суд США зобов'язав Іран виплатити мільйонні компенсації сім'ям жертв терактів 11 вересня Фото: теракт 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку (flickr.com Michael Foran)

Теракти 2001 року загинули 1008 людей

У США суд у вівторок, 1 травня, розпорядився, щоб Іран виплатив мільйони доларів компенсації сім'ям жертв терактів 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку. Про це повідомляє The Hill.

Згідно з рішенням суду Іран та інші організації повинні виплатити по 12,5 млн доларів компенсації на кожного покійного з подружжя, по 8,5 млн доларів батькам і дітям, по 4,25 млн доларів - братам і сестерам.

Так, Корпус вартових ісламської революції (КВІР) і центробанк Ірану визнані винними у причетності до смерті 1008 осіб.

Видання повідомляє, що родичі загиблих під час терактів подали позов проти влади Ірану в 2004 році. При цьому зазначено, що влада Ірану навряд чи виплатить зазначені американським судом суми. При цьому рішення суду дозволить родичам жертв претендувати на виплати з вилучених США рахунків іранських громадян і компаній.

Нагадаємо, в квітні 2018 року повідомлялося, що у Сирії курдські військові заарештували громадянина Німеччини сирійського походження, якого підозрюють у плануванні терактів 11 вересня 2001 року в США.