ua en ru

Суд засудив одного з убивць мера Старобільська до довічного ув'язнення

Суд засудив одного з убивць мера Старобільська до довічного ув'язнення Фото: Володимир Живага (facebook.com-nashkray.org)

Другого учасника вбивства засуджено до 15 років в'язниці

Суд засудив одного з убивць Старобільського міського голови Володимира Живаги до довічного ув'язнення. Про це повідомила прес-служба прокуратури Луганської області.

У прес-службі нагадали, що, згідно з результатами розслідування, двоє жителів Луганської області, виконуючи замовлення на вбивство, застрелили Живагу на території двору Старобільської міськради.

Так, вироком першої інстанції вбивці були засуджені до 15 років позбавлення волі.

"Суд апеляційної інстанції переглянув рішення Старобільського районного суду... прийнявши новий вирок, яким одного з убивць мера засудили до довічного позбавлення волі. Щодо другого учасника злочинної групи вирок суду залишено без змін", - відзначили в прокуратурі.

При цьому кримінальне провадження щодо організатора замовного вбивства виділено в окреме, його оголошено в розшук.

Нагадаємо, виконавцям вбивства мера Старобільська Володимира Живаги в лютому 2016 року заплатили майже 10 тисяч доларів.

Живага загинув у лютому 2016 року. Як стало відомо пізніше, невідомі двічі вистрілили йому в голову, чоловік помер у кареті швидкої допомоги. Слідство пов'язує вбивство з професійною діяльністю.