ua en ru

Суд засудив до 14 та15 років позбавлення волі організатора та одного з виконавців умисного вбивства директора радіоринку м.Києва

Вироком Апеляційного суду м. Києва засуджено організатора та одного з виконавців умисного вбивства директора столичного Радіоринку, повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

Згідно з вироком у організатора вбивства виник грошовий конфлікт з директором ринку, через що він певний час переховувався від потерпілого та уникав зустрічі з ним. Згодом, щоб розв'язати проблему повернення грошей директорові, засуджений вирішив організувати його вбивство. Безпосередніми виконавцями злочину стали двоє знайомих засудженого, котрі на робочому місці в червні 2007 р. з вогнепальної зброї вбили потерпілого.

Суд погодився з юридичною кваліфікацією і розміром покарання, які запропонував державний обвинувач прокуратури столиці, і призначив винним покарання у виді 14 та 15 років позбавлення волі відповідно.

Матеріали справи стосовно третього співучасника виділені в окреме провадження у зв'язку з розшуком.

Нагадаємо, Г.Супруненко був застрелений у власному офісі під час наради 5-го червня ц.р. За попередніми даними, наданими свідками події, під час наради на території радіоринку, яке проводив директор, зашли двоє невідомих (деякі свідки повідомили, що кавказьської зовнішності), наказали всім лягти на підлогу, а директорові - встати. Потім вони здійснили 6-10 пострілів в директора, з них один - контрольний в голову. Після цього зникли. На місці події була виявлена гільза від пістолета ТТ і іншої неавтоматичної вогнепальної зброї. За фактом вбивств було збуджено кримінальну справу за ст. 115 Кримінального кодексу. Основною версією вбивства слідство вважає бізнес-діяльність Г.Супруненка.