ua en ru

Суд засудив до 10 років позбавлення волі О.Медведєва за обвинуваченням у замаху на вбивство Г.Кернеса та М.Добкіна.

Апеляційний суд Харківської області визнав Олега Медведєва винним за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу (організація умисного вбивства), передає кореспондент РБК-Україна.

Суддя ухвалив, що злочин було скоєно із помсти, і могло спричинити смерть інших людей, і як пом'якшувальна обставина врахував, що злочин не був доведений до кінця.

Рішенням суду О.Медведєва засуджено до десяти років позбавлення волі, хоча звинувачення наполягало на семи. Суд також задовольнив позови постраждалої сторони про виплату по п'ять тисяч грн компенсації морального збитку Геннадієві Кернесу і Михайлу Добкіну.

Адвокат О.Медведєва Наталія Хорунжа назвала справу сфабрикованою і заявила, що оспорюватиме сьогоднішнє рішення у Верховному суді України (ВСУ).

"Це прецедент, це нонсенс. Всі начулися про плівки Мельниченка. Результат їх? Перспектива? Ніколи не було вироку у даних справах, це не може ніяк бути визнано доказами. Це повернення до 1937-го року, в одному нашому окремо взятому регіоні", - казала Н.Хорунжа.

Всі звинувачення будувалося на аудіозапису розмов О.Медведєва і можливим виконавцем вбивства Г.Кернеса і М.Добкіна. За словами Н.Хорунжої, судячи за цими записами, засудити О.Медведєва можна було б хіба що за чорний гумор і використання нецензурних слів.

Нагадаємо, депутата райради Харкова Олега Медведєва звинувачували в організації замаху в 2007 році на Г.Кернеса і М.Добкіна. Сам О.Медведєв раніше називав Г.Кернеса і М.Добкіна організаторами замаху на нього в 2006 році (тоді О.Медведєву відрізували ніс і вуха).