ua en ru

Суд засудив до 8 років фігурантів жорстокого вбивства журналіста

Суд засудив до 8 років фігурантів жорстокого вбивства журналіста Фото: убивць журналіста засудили до 8 років

Суд задовольнив цивільний позов доньки Сухобока про відшкодування моральної шкоди, завданої злочином

Дніпровський районний суд Києва засудив до 8 років ув'язнення фігурантів жорстокого вбивства в квітні 2015 року журналіста Сергія Сухобока. Текст вироку розмістив в своєму Facebook адвокат Віктор Кобилянський.

"Пономар Артема Вікторовича визнати винним у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, - ред.), ч.2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження, - ред.) КК України та призначити йому покарання: за ч. 2 ст.121 КК України - у виді 8 років позбавлення волі; за ч. 2 ст. 125 КК України - у виді 2 років обмеження волі. Згідно ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим призначити Пономар Артему Вікторовичу остаточне покарання у виді 8 років позбавлення волі", - йдеться у тексты вироку.


Це ж саме стосується й ще одного фігуранта справи Дрижала Володимира Володимировича.

Запобіжний захід, як захід забезпечення кримінального провадження, обвинуваченим у вигляді триманні під вартою суд залишив без змін до набрання вироком законної сили.

"Стягнути з Дрижала В.В. та Пономар А.В. процесуальні витрати за проведення експертизи у сумі 1350 грн. 36 коп., в рівних частках по 675 грн. 18 коп. з кожного, на користь держави", - йдеться у тексті рішення суду.

Також суд задовольнив цивільний позов Сухобок Анастасії Сергіївни про відшкодування моральної шкоди завданої злочином (кримінальним правопорушенням).

"Стягнути солідарно з Дрижала Володимира Володимировича та Пономар Артема Вікторовича на користь Сухобок Анастасії Сергіївни 90 тис. гривень моральної шкоди", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, журналіста вбили в ніч з 12 на 13 квітня 2015 квітня.

Вбивцями виявилися два зловмисника 1993 р. (уродженець Волині) і 1985 р. (родом з Пермі), які жили по сусідству з журналістом.

"Упившись на Великдень до нестями, вирішили з ним за щось помститися. Результат їх старань викликало подиву і всього побачили фахівців лікарні швидкої допомоги, і медексперта, і слідчих... Після впізнання ми ще не раз перепитували один одного, чи це він", - написав у публікації про Сухобока його колега Олексій Миронов.