ua en ru

До суду передано справу диверсантів, які готували теракт у Маріуполі на замовлення "ДНР"

До суду передано справу диверсантів, які готували теракт у Маріуполі на замовлення "ДНР" Фото: теракти у Маріуполі готували на замовлення "ДНР" (facebook.com/Игорь Иванов)

Диверсантам загрожує до 10 років позбавлення волі

У Маріуполі двоє громадян на замовлення "спецслужб" терористичної організації "ДНР" планували здійснити теракт у Маріуполі. Зловмисників взято під варту, де вони очікують рішення суду, передає прес-служба прокуратури Донецької області.

"Під час досудового розслідування установлено, що двоє мешканців м. Покровська Донецької області віком 26 та 34 роки отримали від представників так званого "Міністерства державної безпеки ДНР" завдання щодо підготовки теракту у Маріуполі. За це їм обіцяли заплатити 5 тисяч доларів", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Зазначається, що обвинувачені приїхали до Маріуполя, де на орендованих квартирах ретельно готувалися до скоєння терористичного акту.

"Зокрема, за вказівками представника так званого "Міністерства державної безпеки ДНР" власноруч виготовили радіокерований саморобний вибуховий пристрій на основі двох протипіхотних мін осколочної направленої дії "МОН-50" із зарядом вибухової речовини по 700 гр в кожній, із дальністю польоту забійних осколків до 80 м, та кожна з яких має 485 вражаючих осколкових елементів", - додали в прокуратурі.

Опубліковано Прокуратура Донецької області 14 лютого 2018 р.

Головною метою диверсантів було залякування людей та дестабілізація ситуації у Маріуполі та загалом у зоні проведення АТО.

Зловмисників було затримано 9 жовтня 2017 року незадовго до здійснення запланованого ними теракту. Наразі чоловіки перебувають під вартою, де і очікуватимуть на вирок. Обвинуваченим загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, як передавало раніше РБК-Україна, Служба безпеки України затримала двох диверсантів терористичної організації "Донецька народна республіка", які планували теракти. Правоохоронцям вдалося запобігти низці терактів. Перший з них повинен був відбутися на залізничній станції в Маріуполі. Теракт планувався проти пасажирів поїзда "Маріуполь - Київ".