ua en ru

Суд скасував рішення про призначення т.в.о начальника Кримської дирекції "Придніпровської залізниці" Каракулькіна

Окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив позов першого заступника генерального прокурора України, визнав протиправним та скасував розпорядження голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим про призначення депутата Верховної Ради Криму Андрія Каракулькіна т.в.о. начальника Кримської дирекції державного підприємства "Придніпровська залізниця"

Окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив позов першого заступника генерального прокурора України, визнав протиправним та скасував розпорядження голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим про призначення депутата Верховної Ради Криму Андрія Каракулькіна т.в.о. начальника Кримської дирекції державного підприємства "Придніпровська залізниця". Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

"У судовому засіданні доведено, що відокремлений структурний підрозділ "Кримська дирекція залізничних перевезень" ДП "Придніпровська залізниця" входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України та не належить до сфери управління Ради міністрів АР Крим. Відтак її голова не має повноважень на призначення керівних органів цього підприємства", - йдеться у освідомленні.

Як зазначається, за таких обставин суд дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог ГПУ щодо скасування незаконного розпорядження.

"Генеральна прокуратура України і надалі вживатиме вичерпні заходи, направлені на скасування протиправних рішень самопроголошеної влади АР Крим, прийнятих під час анексії Криму", - йдеться у повідомленні.