Суд скасував постанову Кабміну про спрощену процедуру стягнення іпотечної нерухомості

Окружний адміністративний суд міста Києва сьогодні, 20 березня, скасував постанову Кабінету міністрів №662 від 26.11.2014 року "Про внесення змін до переліку документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів". Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

"Судом постановлено рішення про визнання незаконною та нечинною вищевказану постанову, в частині, що стосується стягнення заборгованості за іпотечним договором у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів. Після вступу рішення суду в законну силу, іпотечні установи не зможуть відбирати нерухомість у громадян за спрощеною процедурою, як це було передбачено постановою №662. Для здійснення таких дій необхідно буде надати документи, які дійсно підтверджують безспірність заборгованості боржника та встановлюють прострочення виконання зобов'язань", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 2 липня в ході засідання впорядкував процедуру реєстрації майнових прав на нерухоме майно, яка знаходиться на півострові Крим і м. Севастополі.