ua en ru

Суд відклав засідання по справі "беркутівця", підозрюваного у вбивствах на Майдані

Суд відклав засідання по справі "беркутівця", підозрюваного у вбивствах на Майдані Фото: засідання по справі "беркутівця" Пацеляка перенесли на 8 вересня

Слідчий суддя знаходиться у відпустці, також відсутній адвокат підозрюваного

Святошинський суд Києва переніс судове засідання у справі розгону ходи Майдану 18 лютого 2014 на вулицях Інститутській, Грушевського, в Маріїнському парку та на Кріпосному провулку за обвинуваченням екс-командира львівського "Беркута" Ростислава Пацеляка на 8 вересня у зв'язку з тим, що слідчий суддя перебуває у відпустці. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд вирішив відкласти засідання до 8 вересня у зв'язку з відпусткою... 14:00, 8 вересня", - сказав суддя Ясельський.


Зазначимо, що під час судового засідання також була відсутня адвокат підозрюваного.

"На теперішній момент підозрюваний перебуває під особистим зобов'язанням", - повідомив Володимир Приходько, прокурор звинувачення.

У свою чергу прокурор Олексій Мусієнко повідомив журналістам, що розгін Майдану "це були цілеспрямовані постріли на ураження голови, заборонено всім силам поліції".

За його словами, "Беркут" під час Майдану застосовував силу проти мітингувальників, при цьому намагаючись завдати якомога більше ушкоджень, у тому числі з використанням світлозвукових гранат "Терен-1".

"У багатьох постраждалих ураження голови, уражені очі, обличчя. Це робилося спеціально", - сказав Мусієнко

Колишній командир батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України у Львівській області Ростислав Пацеляк обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 41, ст. 340, ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 171, ч. 3 ст. 27 2 ч. ст. 346 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що звинувачення в загибелі активістів на Майдані пред'явлені 55 особам.