ua en ru

Суд звільнив екс-голову "Уралкалія" під заставу 15 млн рублів

Басманний суд Москви змінив запобіжний захід екс-голові "Уралкалія" Владиславу Баумгертнеру, обвинуваченого у зловживанні повноваженнями, на заставу в 15 млн рублів.

Басманний суд Москви змінив запобіжний захід екс-голові "Уралкалія" Владиславу Баумгертнеру, обвинуваченого у зловживанні повноваженнями, на заставу в 15 млн рублів. Про це повідомила РБК прес-секретар суду Ганна Фадєєва.

За словами Фадєєвої, 1 вересня слідство звернулося з клопотанням до суду і попросило змінити запобіжний захід Баумгертнеру під заставу в 15 млн рублів. "Ніхто із сторін не заперечував, і клопотання було задоволене", - зазначила Фадєєва. Але вона не змогла уточнити, хто саме вніс заставу за бізнесмена, пославшись на те, що ця інформація носить закритий характер.

Раніше газета The Wall Street Journal з посиланням на нинішнього керівника "Уралкалія" Дмитра Осипова повідомила, що Баумгертнер був звільнений у Москві два тижні тому. Осипов додав, що вже зустрічався з Баумгертнером.

Нагадаємо, глава "Уралкалія" був затриманий білоруськими правоохоронними органами 26 серпня 2013 р. в Мінську, куди він прибув для зустрічі з прем'єр-міністром республіки Михайлом Мясниковичем. Бізнесмена звинуватили в зловживанні службовими повноваженнями, однак потім перекваліфікували статтю на "розкрадання". 21 листопада 2013 р. він був переданий представникам правоохоронних органів Росії.