ua en ru

Суд залишив у силі вирок у 10 років тюрми винуватцю ДТП у Сумській обл., в якій загинули 12 осіб

Апеляційний суд Сумської області погодився із призначеною мірою покарання судом першої інстанції у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки винуватцю смертельного ДТП у Сумській області в лютому 2014 р.

Апеляційний суд Сумської області погодився із призначеною мірою покарання судом першої інстанції у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки винуватцю смертельного ДТП у Сумській області в лютому 2014 р. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області.

"Щодо відшкодування завданої шкоди потерпілим, то суд визначив, що з суми понад 1,6 млн грн більшу частину повинна сплатити власниця автобусу (перевізник), а решту - ДП "Південна залізниця" та відповідна страхова компанія", - додають в прокуратурі.

Зазначимо, 30 травня 2014 р. вироком Білопільського районного суду водія маршрутки визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що спричинило загибель кількох осіб) та засуджено до 10 років позбавлення волі.

Водночас засуджений та цивільні відповідачі оскаржили вказаний вирок у суді вищої інстанції.

Нагадаємо, 4 лютого 2013 р. на залізничному переїзді поблизу с. Вири Білопільського району Сумської області сталася ДТП за участі маршрутного таксі, водій якого через особисту недбалість допустив зіткнення з дизельним потягом. В результаті аварії 12 осіб загинули та 6 були госпіталізовані з травмами різної тяжкості.

6 лютого суд заарештував водія маршрутки, який, у свою чергу, визнав свою провину.

Також міліція порушила кримінальну справу і проти власника маршрутки.