Суд зупинив дозвіл на будівництво компанії "Гефест" в Одесі

Суд зупинив дозвіл на будівництво компанії "Гефест" в Одесі Рішення ухвалив Окружний адміністративний суд Києва

Територія, де ведеться будівництво, була виведена з переліку паркових зон незаконно

Будівництво компанії "Гефест" в парковій зоні на 5 станції Великого Фонтану в Одесі зупинене. Таке рішення Окружний адміністративний суд Києва виніс 26 вересня, повідомляють "Подробиці", опублікувавши відповідний документ.

За даними видання, на території, де ведеться будівництво, була виведена з переліку паркових зон незаконно. Тепер, як наголошується, компанію "Гефест" зобов'яжуть повернути парк та навчально-виховний комплекс, які тут перебували.

alt

У 2009 році Одеська міська рада визнала територію між 4 і 5 станціями Фонтану парковою зоною загального користування. Однак через 6 років через суд територію позбавляють статусу парку і "Гефест" отримує дозвіл на будівництво. Зазначається, що будівництво призводить до знищення школи, садочка і скверу, що суперечить основним положенням Генплану Одеси.

Крім того, за даними "Подробиць", в минулому році компанія "Гефест" знищила сквер Шклярука між 10 і 11 станціями Великого Фонтану. Під виглядом "облагородження території" тут вирубали вікові дерева і розпочали будівництво багатоповерхівки з підземним паркінгом.

Експерти в сфері будівельного бізнесу прогнозують, що будмайданчики "Гефеста", які розташовуються незаконно в паркових зонах, спіткає доля ЖК "Набережний квартал", в який інвестори не можуть заселитися до цих пір. Також, на думку експертів, подібна доля чекає і на ЖК "Чотири сезони", який належить компанії "Будова".