ua en ru

Суд у Львівській обл. засудив солдата до 7 років за вбивство співслужбовця

Суд у Львівській обл. засудив солдата до 7 років за вбивство співслужбовця Фото: Яворівський військовий полігон

Солдата побили до смерті за самоволку

Яворівський районний суд Львівської обл. засудив солдата до 7 років тюремного ув'язнення за вбивство товариша по службі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби військової прокуратури Західного регіону України.

"Яворівський районний суд Львівської області виніс вирок сорокарічному військовослужбовцю, який завдав умисні тяжкі тілесні ушкодження співслужбовцю, що спричинило тяжкі наслідки - смерть потерпілого... Злочинцю призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 7 років. У судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому злочині визнав повністю", - йдеться у повідомлення.

Повідомляється, що жертва злочину в лютому самовільно залишив місце служби. На його пошуки відправили дві групи, одній з яких вдалося наздогнати військового і вмовити його повернутися.

"В цей же час до них підбіг рядовий П. і, будучи незадоволеним виконанням наказу командира з пошуку зниклого військовослужбовця, бажаючи провчити останнього, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, умисно наніс пересічному Р. численні удари рукою і ногою. Отримані тяжкі тілесні ушкодження призвели до смерті останнього", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Харкові засуджено фінансиста терористів ЛНР.