ua en ru

Суд Лондона виправдав українця, обвинуваченого у підготовці теракту в посольстві РФ

Суд Лондона виправдав українця, обвинуваченого у підготовці теракту в посольстві РФ Фото: Центральний кримінальний суд Лондона

Суд присяжних визнав Вадима Безкоровайного невинним

У Лондоні суд присяжних сьогодні, 13 листопада, виправдав українця Вадима Безкоровайного, який звинувачувався у підготовці нападу на посольство Російської Федерації за статтею "тероризм", передає Російська служба ВВС.

Повідомляється, що українець поки не відпущений на свободу, так як Міністерство внутрішніх справ Великобританії вирішує питання його депортації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за версією прокуратури, обвинувачений протягом довгого часу вивчав в інтернеті інформацію про виготовлення детонаторів і вибухівки різної потужності та ступеня ефективності, збираючись зруйнувати будівлю російського диппредставництва або заподіяти шкоду послу РФ.

У 2014 році він був заарештований і засуджений на три роки за використання чужих документів. Його термін ув'язнення був скорочений і офіційно закінчився кілька тижнів тому. Незабаром після арешту йому було пред'явлено нове звинувачення - за статтею про тероризм.