ua en ru

Суд Києва засудив двох військових за вбивство

Суд Києва засудив двох військових за вбивство Фото: суд Києва засудив двох військових за вбивство

Свою провину в суді обвинувачені визнали

Святошинський районний суд Києва засудив до позбавлення волі двох військовослужбовців за вбивство таксиста. Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури центрального регіону.

Зазначається, що військові служили за контрактом. Також суд виніс вирок цивільному, який також причетний до вбивства.

"Встановлено, що двоє військовослужбовців разом зі знайомим домовилися поїхати за місто і потренуватися стріляти з пістолета травматичної дії "СМТ 790". Вони відправилися в ліс на таксі. Між зазначеними особами виникла словесна перепалка з таксистом, яка переросла в бійку, під час якої водієві були нанесені ножові та вогнепальні поранення, від яких таксист помер", - йдеться в повідомленні.

Залишивши потерпілого в лісі, троє обвинувачених викрали його автомобіль і попрямували до Києва, де були затримані.

Свою провину в суді обвинувачені визнали.

Вони визнані винними за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), ч. 1 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, що спричинило тривалий розлад здоров'я, з метою залякування потерпілого), ч. 3 ст. 135 (свідоме залишення без допомоги, що спричинило смерть людини), ч. 2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я) КК України.

Вироком суду двоє військовослужбовців засуджені відповідно до 8 і 5 років позбавлення волі, а третього співучасника - до 4 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Дніпрі обстріляли автомобіль охоронної фірми, одна людина загинула, ще двоє охоронців з вогнепальними пораненнями доставлені в лікарню.